Pörkölt és tokány - egyperces gasztronovella

2012-01-14

sponsored links

- Mitõl vagy ilyen feldúlt? Látom, majd szétvet a méreg! - kérdezte barátját a kiöregedett zsoké.
A nyugdíjas szakács kifújta magát, belekortyolt borába, de még mindig ingerülten megrázta a fejét, mielõtt belekezdett volna a történetbe.
- Mióta itt nem fõznek már, hát két utcával arrébb egy kis házias kifõzdébe járok ebédelni. Mondom a felszolgálónak, hogy ennék valami jóféle tokányt. Térül-fordul a leányzó és elém tesz egy sertéspörköltet! És mikor mondom neki, hogy "de hiszen ez pörkölt és nem tokány!", vállrándítva, foghegyrõl odaveti nekem, akinek könyve jelent meg az erdélyi konyháról, hogy "hát nem mindegy?!" Azt hittem, felrobbanok helyben!
- Csak nem idegeled magadat egy buta liba miatt? - szólt a zsoké és jó pedagógiai érzékkel így fûzte tovább a szót - Az igazat megvallva, én se tudom, mi is a pontos különbség ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2012/01/porko...

sponsored links

Keres?s