Pörkölt és húsos káposzta farokkal, körömmel, szívvel és nyelvvel
sponsored links
Anyukám valamelyik nap mesélte, hogy vett sertés fület meg farkat pörköltnek. Ettõl aztán az én fantáziám is beindult, elmentem a henteshez és én is bevásároltam olcsó húsokból, hogy fõzök egy jó kis vegyes pörköltet. Vettem egy kiló farkat (végül 1,27 kg lett), hat fél elsõ körmöt (1,12 kg), egy szivet (0,35 kg) és két nyelvet (0,46 kg). Mindenbõl egy keveset, de aztán mire minden meglett, olyan sok lett (összesen 3,2 kg), hogy úgy gondoltam nemcsak pörköltet fogok fõzni a húsokból, hanem egy kis húsos káposztát is, ezért vettem egy kiló savanyú káposztát is. Az egészért még 1.900,- Ft-ot sem fizettem és kétféle étel lett belõle.
Megtisztítottam, megmostam a húsokat, a zsíros és nemtetszõ részeket eltávolítottam róluk és feldaraboltam mindent. Aztán kétfelé osztottam, egyik felébõl az eredeti terv szerint pörkölt lett, a másik felébõl húsos káposzta.
A pörkölt hozzávalói: pici olaj, 1 nagy fej hagyma felaprítva, fél hegyes erõs paprika, 1 paradicsom, a felsorolt húsok fele, 1 fehér kanál só, 2 fehér kanál fûszerpaprika, õrölt kömény és fokhagyma granulátum ízlés szerint, fél liter forró víz.
A káposzta hozzávalói: pici olaj, 1 nagy ...