Pörkölt, vagy ragu zöldségekbõl, darálthúsból mikróban készült párolt rizzsel
sponsored links
Igazából nem tudom, hogy ezt az ételt pörköltnek, vagy ragunak lehet nevezni, de egytálételként is megállja a helyét. Én párolt rizst készítettem hozzá, amit mikróban készítettem. A mikróban való elkészítésnek nem vagyok híve, de a szükség rendet bont.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 kisebb padlizsán
- 2 kisebb cukkini
- 30 dkg gomba
- 25 dkg darált hús
- 2 fej közepes hagyma, én most egy csokor újhagymát használtam
- 2-3 paprika és 2-3 paradicsom én most 4 evõkanál lecsót adtam hozzá
- só
- bors
- pirospaprika
- Erõs Pista
- oreganó
- olaj
Elkészítés:
A hagymát felaprítottam és az olajon üvegesre pirítottam, Hozzáadtam a darált húst és fehéredésig pirítottam, majd a kisebb darabokra szeletelt zöldségeket adtam hozzá. Elõször a padlizsánt, majd a cukkinit együtt pároltam õket és kavargattam, hogy ne kapjanak oda, majd a gombát adtam hozzá és befûszereztem õket. A zöldségek engednek levet, így abszolút nem kellett hozzá adni. Amikor már megfõttek a zöldségek, akkor hozzáadtam a lecsót és készre fõztem. Rizs nélkül még egytálételnek is kiváló.
Mikróban készült párolt rizs
Közben a mikróban elkészítettem hozzá a párolt rizst. A receptet itt találtam. Azért írom le ide, hogy nekem is meglegyen.
Annyit változtattam, hogy én csak kétszeres vizet adtam hozzá és nem 2,5 szerest.
1 bögre rizst, 2 bögre vizet, egy kis sót, és egy evõkanál olajat összekevertem.
A rizst 5 percig áztattam, aztán nagy teljesítménnyel 10 percig fõztem a mikróban, majd 5 percet állni hagytam a zárt mikróban, végül újabb 5 percig fõztem.. Tehát 25 perc alatt elkészült a párolt rizs a mikróban.