Pörkölt mandulás póréhagymás tészta

2014-03-25

sponsored links

Az ötletet egy jó barátnõm adta. Kívánatossá vált a mandula miatt, ami aztán variálható dióval is.
Izgalmasnak hangzott, és most, hogy már a bendõmben van, mondhatom bátran, hogy az is volt!


Hozzávalók:
200 g tészta
1 nagyobb póréhagyma
100 g mandula vagy dió
kevés olaj
kevés fõzõvíz
reszelt parmezán

A vizet feltesszük fõzni, miután elkezd forrni, sózzuk, és beledobjuk a tésztát. A mandulát serpenyõben megpirítjuk, addig, míg el nem kezdenek pattogni. Megvárjuk, míg kihûl, azután mixerben ledaráljuk. A fõzési idõ alatt elkészítjük a feltétet: a póréhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. Egy serpenyõben olajat forrósítunk, és megpirítjuk benne a hagymát amit gomásióval ízesítünk. Üvegesre fonnyasztjuk. Miután a tészta megfõtt, lyukas kanállal a hagymához szedjük, nem törõdve azzal, ha fõzõvíz is kerül bele, elvégre muszáj az ízeket összedolgozni. Kb 3 szedõkanál vizet fog még felvenni, függõen persze a tésztától, tehát nem öntsük ki a fõzõvizet. Ráöntjük a darált mandulát, ügyelve arra, hogy keveset megtartsunk a tálaláshoz. Azzal is összeforgatjuk, és reszelt parmezánnal illetve a megmaradt reszelt mandulával megszórva tálaljuk.



 

 Dióval is biztosan nagyon nyerõ!



Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/03/pork...

sponsored links

Keres?s