Pörkölt csicseriborsóból
sponsored links
No, megint egy kedvenc blogos. Múzsa híján most végigsütöm és fõzöm mindegyiket. Fenét! Igazából humuszba ment volna a lelkem, de mindenféle okok miatt most így végezte a csicseriborsó. Chili és Vaníliától, aki valószínûleg az fb-n tette anno közzé a receptet, mert nem találtam meg (csak a fejemben õrzöm azóta, annyira egyszerû). A következõ bejegyzés pedig nagyon õszintén arról, mire föl az efféle étkek. Aki kíváncsi, legyen résen!
Pörkölt csicseriborsóból
1,5 bögre csicseriborsó már megfõzve (Nekem elõzõ nap fõtt a betervezett humuszhoz, ti áztassatok be úgy 2,5 decinyi bögrébe szárazat egy éjszakára, másnap pedig kb.fél óra alatt fõzzétek meg.)
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
3-4 tekerés õrölt feketebors
fél teáskanál õrölt kömény
3 csipet római kömény
1-2 evõkanál olívaolaj
só
opcionális: õrölt koriander (most kihagytam, mivel elõtte két napig korianderes vöröslencse krémen éltem)
A felaprított hagymát megpároltam az olajon. Rányomtam a fokhagymát, megfuttattam, majd beledobtam a pirospaprikát és a csicseriborsót, s rápírítottam egy keveset. Megszórtam a sóval, fûszerekkel, majd vízzel öntöttem fel. Annak mennyiségét mindenki maga dönti el, attól függõen, hogy rövid vagy hosszú lével szereti. Pár percig rotyogtattam, s elzártam alatta a lángot. Villámkaja lenne, ha nem kéne fõzni a borsót. Konzervvel is próbálkozhattok, de én mondom, jobb az általunk áztatott, fõzött.
Pörkölt csicseriborsóból
1,5 bögre csicseriborsó már megfõzve (Nekem elõzõ nap fõtt a betervezett humuszhoz, ti áztassatok be úgy 2,5 decinyi bögrébe szárazat egy éjszakára, másnap pedig kb.fél óra alatt fõzzétek meg.)
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
3-4 tekerés õrölt feketebors
fél teáskanál õrölt kömény
3 csipet római kömény
1-2 evõkanál olívaolaj
só
opcionális: õrölt koriander (most kihagytam, mivel elõtte két napig korianderes vöröslencse krémen éltem)
A felaprított hagymát megpároltam az olajon. Rányomtam a fokhagymát, megfuttattam, majd beledobtam a pirospaprikát és a csicseriborsót, s rápírítottam egy keveset. Megszórtam a sóval, fûszerekkel, majd vízzel öntöttem fel. Annak mennyiségét mindenki maga dönti el, attól függõen, hogy rövid vagy hosszú lével szereti. Pár percig rotyogtattam, s elzártam alatta a lángot. Villámkaja lenne, ha nem kéne fõzni a borsót. Konzervvel is próbálkozhattok, de én mondom, jobb az általunk áztatott, fõzött.