Pörkölt AIP-osan
sponsored links
Kevés zöldség mártással ketogénben is fogyasztható étel!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A hosszan fõtt csontlevesünkbe tegyünk bele – igény szerint – kockázott marha- és sertéshúst.
- A levest minimum 6 órán át fõzzük, de másfél óta után a benne lévõ húst külön lábasba tehetjük, mert ekkorra 100%, hogy megpuhult.
- Sertészsíron kevés leveslével dinszteljünk meg hagymát és fokhagymát, majd forgassuk össze a puha húskockákkal; tegyük félre az edényt.
- A vegyes zöldség – sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, hagyma stb. – levesbe való fõzésével vagy megvárjuk az erõleves elkészültét, vagy a pörkölt alap elkészítésekor odateszünk igény szerinti mennyiségben vegyesen zöldségeket, és megfõzzük.
- A zöldségekbõl pürét készítünk, melyet megsózunk, majd a hagymás-fokhagymás húsra öntjük.
- A zöldségpürét két módon színesíthetjük: 1. A zöldekkel együtt céklát is fõzünk; 2. Veszünk Bio céklaport és 2 evõkanálnyit elkeverjük a mártással.
Díszítésként borsos ízû ehetõ Sarkantyúkát tettem az ételre!