Póréval töltött rozmaringos sertés lapocka
sponsored links
Ez a étel is idõ szûkében született, mert ugye, azt mindenki tudja, hogy a sütõ az elõkészületek után magára hagyható barát, aki nem sértõdik meg, sõt akkor a legeredményesebb, ha békén is hagyod, amíg dolgozik!
Közben tudsz mást csinálni, és van idõd kigondolni , hogy milyen köretet készíts hozzá, ha még nem döntötted volna el. Én eléggé rögtönözõ típus vagyok, az adott pillanat határozza meg, hogy mit készítek!
Ez egy szép darab lapocka, de nincs kedvem csak úgy megsütni!
Szétnyitom amennyire csak engedi a hús, és megfûszerezem sóval-borssal, kívül-belül, nem viszem túlzásba, mert a rozmaring, amit mellé teszek elég meghatározó fûszer. A pórét megmosom, és alaposan átnézem, mert a rétegei között por szemek bújhatnak meg, ezt felderítem, ezután belehelyezem a hús közepébe, és feltekerem, majd húsos szalonna szeletekkel bevonom, így puhább, ízesebb marad a sültem.
Átkötözöm spárgával, hogy ez a szép formája megmaradjon a végére. Majd tepsibe helyezem, meglocsolom zsírral, és pár szál rozmaring ágat helyezek mellé.
Hozzávalók:
- 1,3-15 kg sertés lapocka
- 3-4 szelet szép húsos szalonna
- só, bors
- 2-3 szál rozmaring
- 2 dl zsír / kb./
- 1 szál póré hagyma
- fólia
Megközelítõleg 1,5- 2 órát sül, 170 fokon, a végén leveszem a fóliát, és megpirítom.
Hagyom kihûlni, és akkor szép vékonyra tudom szeletelni.