Pórés-darált húsos egytál
sponsored links
Ez a második recept, amit kipróbáltam az Aktuális Ínyenc magazinból - illetve Levi próbálta ki, mert én elmerültem valami tanulnivalóban. Bár állítása szerint nem igazán tud fõzni (leginkább nem szokott), azért mégis minden sikerül, ha nekiáll. (Ez is csak az elméletemet állítja elõ, hogy minimális anyagismerettel, és intelligenciával - aka olvasás és szövegértelmezés - a megfelelõ recept kiválasztása* után mindenki tud fõzni)
Gyorsan elkészül, nincs benne sok kalória (a pita/kenyér nélkül kb. 660/adag), ideális vacsorára, vagy szombaton piacozás után.
*ha fõzés-kezdésrõl van szó, a többség rögtön a Horváth Ilonával meg a pörkölttel, meg rakott karfiolokkal jön. Abszolút nem értem, hogy miért. Én az egész HI-tól nem vagyok úgy oda, engem az ifjúságomban is elkerült menzakosztra emlékeztet. Kevés szörnyûbb dolgot tudok elképzelni, mint a lebbencsleves és az édes sóskafõzelék. A jó pörkölthöz rutin kell, a rakott karfiol pedig iszonyú macerás. Sokkal egyszerûbb rizottót fõzni. Vagy megfõzni ezt az ételt. Vagy egy borsós-sonkás tésztát. Szerintem tésztákkal érdemes kezdeni, és olyan szakácskönyvekkel, amikben van egy-két fázisfotó is. De a minimum a kép a végeredményrõl. Persze lehet azzal jönni, hogy de azok nem is ételek a képen, meg mûanyagból vannak stb. stb. De a blogok térhódítása óta, amióta kiderült, hogy a kész ételt is le lehet fotózni szépen, ebben nem vagyok olyan biztos. Másrészt nekem szinte mindig úgy néz ki a végeredmény, mint az újságban/könyvben a képen. És azért ad egy támpontot.
Hozzávalók: ...