Póréhagymás-zöldcitromos garnéla kecskesajtos salátával

2012-07-04

sponsored links


A sok édesség után jövök egy könnyû nyári fogással. Ekkora mennyiségben én elõételnek vagy könnyû vacsorának ajánlom. Ebédre csak a nagy melegben lesz elég :)
Már nagyon sokszor meséltem a metro-s bevásárlásokról, hát persze, hogy ez a garnéla is onnan van. Talán nem is mernék nagyon máshol venni. Biztos vannak még kifogástalan lelõhelyek, de én ragaszkodom a jól beválthoz. Ezúttal szép nagy méretes garnélákat vettünk (10/20). A garnélákat számozzák 10/20, 30/40, 60/80. Ez a körülbelüli kilónkénti darabszámot jelenti. Minél nagyobbak a darabok, annál drágább. Hát persze, mert kevesebb páncélt kell pucolni és sokkal több hús van benne. Elõre fõzött darabokat szoktunk venni és azt már csak picit átsütni. Nem szoktam sütés elõtt levenni a páncélt, mert szeretünk a tányérunkban elbíbelõdni vele.
 
Hozzávalók 2 fõre:
2 db 10/20as garnéla (kb. 15 dkg)
2 kis póréhagyma (kerti, tehát sokkal de sokkal kisebb, mint a bolti!)
1/2 zöldcitrom (lime) reszelt héja és leve ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2012/07/po...

sponsored links

Keres?s