Póréhagymás tonhalkrém
sponsored links
Egy újabb kedvenc, de csakis házilag készítve. Itt Londonban rengeteg tonhalas szendvicset esznek az emberek, persze póréhagyma és cheddár sajt nélkül. A hozzáértõk szerint valószínû, hogy a póréhagymából készült hagymaleves tiszteletére nevezte el Agatha Christi mesterdetektívjét Poirotnak.
Hozzávalók (2 személy részére): 16 dkg jó minõségû olajos tonhal, 4 evõkanál édes csemegekukorica, fél póréhagyma, 1 tojássárgája, fél teáskanál mustár, 1 dl olaj, 5 dkg érett cheddár sajt, só, bors.
Elkészítése: A tonhalat egy szûrõben alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belõle az olajat. A tojássárgát elkeverjük a mustárral, lassanként adagolva hozzá az olajat majonézt készítünk. A póréhagymát kockákra vágjuk. A kinyomkodott ...