Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában fõtt krumplival

2017-09-20

sponsored links

Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában fõtt krumplival


Amilyen barátságtalan az idõ, jöhetnek sorra az õszi, vagy még inkább a téli receptek.

Hozzávalók:

  • 35 dkg sertéscomb
  • 2 szár póréhagyma
  • 3 gerezdfokhagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 csésze zöldborsó
  • õrölt fekete bors
  • õrölt pirospaprika
  • õrölt kömény
  • chili paprika díszítéshez
  • 1 db paradicsom díszítéshez
  • disznózsír
  • 6 db krumpli

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a póréhagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.

Egy serpenyõben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd beleteszem a zöldborsót, felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm.

Közben héjában megfõzöm a krumplit.

Tálalok. A tányérra szedek pörköltet, mellé 3 db krumplit.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/09/pore...

sponsored links

Keres?s