Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában fõtt krumplival
sponsored links
Póréhagymás-sárgarépás-zöldborsós sertéspörkölt héjában fõtt krumplival
Amilyen barátságtalan az idõ, jöhetnek sorra az õszi, vagy még inkább a téli receptek.
Hozzávalók:
- 35 dkg sertéscomb
- 2 szár póréhagyma
- 3 gerezdfokhagyma
- 2 db paprika
- 1 db chili
- 4 db paradicsom
- 1 csésze zöldborsó
- õrölt fekete bors
- õrölt pirospaprika
- õrölt kömény
- chili paprika díszítéshez
- 1 db paradicsom díszítéshez
- disznózsír
- 6 db krumpli
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a póréhagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyõben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd beleteszem a zöldborsót, felöntöm vízzel, s lassú tûzön fõzöm.
Közben héjában megfõzöm a krumplit.
Tálalok. A tányérra szedek pörköltet, mellé 3 db krumplit.