Póréhagymás spenótleves.
sponsored links
A spenót egy igencsak megosztó zöldségféle mert van aki nagyon szereti, és vannak olyanok akiket ki lehet vele kergetni a világból. Én az elõbbi csoportba tartozom, és nagyon szeretem. Persze néhány évvel ezelõtt csakis fõzeléknek tudtam elképzelni, méghozzá tükörtojással. Azóta aztán változott az ízlésem, és megpróbálom minél többféleképpen elkészíteni. Pl. salátának, levesnek, tésztákba tölteléknek, vagy éppen gombócba, belecsempészve. ( spenótos receptek itt megtalálhatóak) Állítom egyik finomabb mint a másik. Most éppen póréhagymával, és krumplival összepárosítva egy gyorsan elkészíthetõ krémlevest fõztem belõle. Ebbe a levesbe tehetünk fagyasztott, vagy éppen friss spenótleveleket is. Persze azért a frissen szedett spenóttal sokkal finomabb levest tudunk készíteni, és szerencsére a kiskertekben, és az üzletekben már meg is jelentek az elsõ spenótlevelek.
Hozzávalók:
1 db póréhagyma
30 dkg spenót (lehet fagyasztott is)
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
2 db húsleveskocka ...