Póréhagymás-kolbászos pite
sponsored links
Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg natúr joghurt, 10 dkg tejföl, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, ? teáskanálnyi só, bors, kb. 15 cm-nyi póréhagyma, 2 cikk zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor, 20 dkg reszelt sajt, 3-4 cérnakolbász vagy virsli.
Elkészítése:
A tojásokat elkavarjuk a joghurttal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát vagy fokhagymaport. Belekavarjuk a sütõporral elvegyített lisztet, csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a karkára vágott póréhagymát meg cérnakolbászt vagy virslit. Sütõpapírral bélelt tepsibe (26x21 cm-es) simítjuk a tésztát. Elõmelegített 180 fokos sütõben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan tálaljuk.KT. 2017/9.