Póréhagymás csirkés lasagne
sponsored links
Azt hiszem kezdek belehúzni az elmaradt receptekkel, amikre már nem is emlékszem olyan régen készültek. Az elmúlt egy hónapban semmi idõm nem volt a fotózásra és most tényleg kiélhettük magunkat, az egyszerûbb hagyományos ételeken, amik valljuk be nálunk ritkábban készülnek. Persze nem azért, mert nem szeretjük, hanem mert imádok fõzni olyan ételeket, amikkel még korábban nem próbálkoztam. Vagy éppen szeretnék új ízvilág után kutatni. A házunk elõtti "kertben"(én így hívom, de egy olyan társasáházban lakunk, aminek van egy kis kertje, garázsa, ami háta mögött grill terasz lesz egyszer), nekünk a hátul az elõl, mert arról van a bejáratunk térnövelés miatt, van már 8 szép cserepes muskátlim, ma a piacról beszereztem 2 szép nagy levendulát és egy rozmaringot meg egy bazsalikomot. Azt hiszem kell egy kis fûszeres kert. Agyalok mindig :) Friss fûszerekkel sokkal jobban szeretek dolgozni, intenzívebb lesz az étel íze, ráadásul párolásnál jobban átveszi a hús a fûszerek illatát is.
Póréhagymás csirkés lasagne
Hozzávalók 4-6 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
1szál póréhagyma
1 szál friss tárkony
1/2 csokor petrezselyem
4-5 szál friss kakukkfû
1-2 szál friss rozmaring
só
bors
3 evõkanál olívaolaj
3 dl víz
a besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
2 evõkanál liszt
5 dl tej
õrölt fehérbors
õrölt szerecsendió
só
továbbá:
25 dkg lasagne tészta
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon fehéredésig pirítjuk. A fûszereket felaprítjuk, a csirkemellhez adjuk, majd felöntjük vízzel és lefedve 30-40 perc alatt puhára pároljuk. (A levét nem kell elfõzni!)
A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, egy kicsit megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá fokozatosan a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a mártásunk. A végén miután besûrûsödött, borssal, szerecsendióval és sóval ízesítjük.
A besamel mártás felét a párolt csirkemellhez adjuk.
Egy közepes jénai aljára teszünk pár kanálnyi szaftot, erre jön egy réteg tészta, majd folyamatosan a hússal rétegezzük. A tetejét befedjük a maradék besamel mártással, majd reszelt füstölt sajttal bõségesen megszórjuk.
Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 30-40 perc alatt készre sütjük.
Póréhagymás csirkés lasagne
Hozzávalók 4-6 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
1szál póréhagyma
1 szál friss tárkony
1/2 csokor petrezselyem
4-5 szál friss kakukkfû
1-2 szál friss rozmaring
só
bors
3 evõkanál olívaolaj
3 dl víz
a besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
2 evõkanál liszt
5 dl tej
õrölt fehérbors
õrölt szerecsendió
só
továbbá:
25 dkg lasagne tészta
20 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon fehéredésig pirítjuk. A fûszereket felaprítjuk, a csirkemellhez adjuk, majd felöntjük vízzel és lefedve 30-40 perc alatt puhára pároljuk. (A levét nem kell elfõzni!)
A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, egy kicsit megpirítjuk. Ezután öntjük hozzá fokozatosan a tejet, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen a mártásunk. A végén miután besûrûsödött, borssal, szerecsendióval és sóval ízesítjük.
A besamel mártás felét a párolt csirkemellhez adjuk.
Egy közepes jénai aljára teszünk pár kanálnyi szaftot, erre jön egy réteg tészta, majd folyamatosan a hússal rétegezzük. A tetejét befedjük a maradék besamel mártással, majd reszelt füstölt sajttal bõségesen megszórjuk.
Elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 30-40 perc alatt készre sütjük.