Póréhagymás csicseriborsóleves
sponsored links
Csicseriborsó. Bab. Lencse. Gyerekeknek mondóka, egészségtudatos házitündéreknek pedig a téli vitamin- és fehérjeforrás. Babbal szembeni fenntartásaimat kompenzálja csicseriborsó iránti rajongásom. Próbálkozásaim a száraz csicseriborsóval (24 órán át áztat, majd fõz) nem vezettek frenetikus eredményre, így maradok a nagyon egyszerû konzerv verziónál. (fõtt csicseriborsó) Tudom, ellentmond a friss alapanyagok használatnak, de télen ez megbocsájtható. Ez amúgy is egy liberális gasztroblog. Mindenki úgy csinálja, ahogy tetszik, én csak az irányvonalakat mutatom.
Ez itt mind csicseriborsó/lencse:
Csicseriborsós póréhagymaleves (J. Oliver után)
Jamie pár könyvével rendelkezem, de bevallom, nem nagyon nyitogattam mostanában. Pedig jók. Ez a recept tõle ...