Póréhagyma krémleves, egy krémesen francia
sponsored links
A lelkes, szezonális alapanyagokat konyhájában feldolgozó gasztroblogger február végére lassan kiapad az ötletekbõl. Már mindent megcsinált, amit csak lehetett répából, zellerbõl, kelkáposztából és burgonyából. Savanyú káposztáért évente egyszerrajong, ellenben kedvenc savanyú árusa a piacon rendszeresen hoz különbözõ méretûpóréhagymákat. A vékonyakat adja a legolcsóbban, majd a közepesek következnek, és legutoljára a nagyok, melyek kizárólag partvisnyélként (modern nevén mop) szállíthatók haza a buszon, már ha a gasztroblogger tömegesen utazik. Két közepes szállal gazdagodtam, melybõl az alábbi leves készült. Ilyen alaposan már rég követtem receptúrát, különös tekintettel a leves minimális hozzávalójára, de megéri!
Ez itt mind póréhagyma:
Póréhagymaleves (R.Stein után)
Ez eredetileg egy hidegen fogyasztandó leves (franciául : Vichysoisse), de ezt az idõjárásra való tekintettel ...