Pénztárcakímélõ lepények

2013-10-10

sponsored links


2010-es Nõk lapja Konyha számában találtam ilyen fõcímmel, van a tésztának egy alapreceptje/aminek a neve quiche/ ejtsd:kis/ ez egy omlós tészta alapú lepény, amire bármilyen tölteléket lehet pakolni.
A/ tészta/quiche alapreceptje ( 25 cm. átmérõjû lepényhez) : 25 dkg. liszt, 10 dkg. hideg vaj esetemben margarin, 3-4 ek. jéghideg víz, 1 db tojás, csipet só.Elkészítése: A kis darabokra vágott margarint összemorzsóltam a liszttel , hozzátettem a tojást , sót és a vizet. Összegyúrtam alaposan majd hûtõbe tettem 1 órát pihenni. Leírok pár receptet a tésztához ! Most én ezt készítettem el, bár a többi is nagyon vonzó !

1. Hagymás-csirkés quiche

Hozzávalók: 1 adag quiche alaptészta, 20 dkg. csirkemell, 2 ek. olaj, 1 közepes fej hagyma, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 10 dkg. reszelt sajt, 3 db tojás, 2 dl tej, 1 dl ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2013/10/...

sponsored links

Keres?s