Péntekre készülve

2011-09-22

sponsored links


A hét vége felé sokszor gondban vagyok a fõzéssel. Hétvégén ugyanis minidg megyünk valahová, általában az egyik napon valamelyikünk szüleihez megyünk, de van, hogy mindkét nap foglalt. Épp ezért úgy kell tervezni a hétközbeni fõzést, hogy hétvégén ne álljon semmi a hûtõben, mert úgysem eszünk itthon, fõtt kaját fõleg nem. Épp ezért a péntekkel mindig gondban vagyok - fõzzek, ne fõzzek, mibõl fõzzek, ráadásul ne legyen sok, max egy evésre való. Ilyenkor nehéz ételt sem szabad készíteni, a szülõknél úgyis mindig sokféle fogás van vagy épp laktatóbbak, mint ahogy én fõzök. Általában ilyenkor van az, hogy pénteken ebédre rendelünk egy pizzát vagy hasonló.

Ma azonban kivételesen felkészültem a holnapra (igen, sokszor elõzõ nap este fõzök másnap ebédre). Az ötlet onnét jött, hogy szeretnék valami "rágcsálnivalót", ha a párom megjön este fociból, ne a sós mogyorót egye. Ilyenkor persze kézenfekvõ a leveles tésztát kikapni a mélyhûtõbõl és azt megötlteni valamivel. De mivel az egész fél kilós kiszerelést nem akartam erre felhasználni, a másik felébõl valami ebédrevalót akartam készíteni. A póréhagymás burgonyaleves készítésébõl maradt még egy fél szál póréhagyma, akadt még kaliforniai paprika és sárgarépa is a hûtõben, hát ezekbõl kellett gazdálkodni. És persze néha a hús nélküli dolgok is jók, még ha a párom tiltakozik is. :)

Zöldséges mini lepények ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/09/pentekre...

sponsored links

Keres?s