Pénteki kelbimbóleves, édeskrumpli gombóccal
sponsored links
Hát, na, majdnem fél éve nem írtam... Lett jó pár kép, és mivel az idén is lesz tél, talán írhatnék róluk bejegyzéseket, de ki tudja... Öregszem és folyamatosan lustulok...
A mai levest azért megírom. Volt kb. 2 maréknyi kelbimbó a hûtõszekrényben, amit nagyon el kellett használni. Mivel a héten láttam egy édeskrumpli gombócos ételt, biztos voltam benne, hogy a kelbimbók és a gombócok találkoznak egymással. Persze, gyõzött a lustaság, illetve a kényelem, és galuskák lettek a gombócokból.
Hozzávalók:
A kelbimbókat megmostam és félbe vágtam. Forró olajon a vágási felületüket megpirítottam, felöntöttem vízzel, egy fûszerlabdába tettem köménymagot, szerecsendió-virágot és szemes borsot, és bele tettem a levesbe.
Pár perc forralás után beleszórtam a felkockázott édeskrumpli maradékát.
A langyosra hûlt spenótos batátát összetörtem, õröltem még bele egy pici borsot, tettem rá annyi lisztet (2 evõkanálnyit), hogy összeálljon, és egy evõkanállal beleszaggattam a levesbe. Tettem bele 2 evõkanálnyi almás reszelt tormát, és a nagyjából összevagdalt medvehagymát is beleszórtam.
Összeforraltam, és már ettük is.
A mai levest azért megírom. Volt kb. 2 maréknyi kelbimbó a hûtõszekrényben, amit nagyon el kellett használni. Mivel a héten láttam egy édeskrumpli gombócos ételt, biztos voltam benne, hogy a kelbimbók és a gombócok találkoznak egymással. Persze, gyõzött a lustaság, illetve a kényelem, és galuskák lettek a gombócokból.
Hozzávalók:
- kb. 2 maréknyi kelbimbó
- 1 közepes édeskrumpli (batáta)
- 1 közepes hagyma
- 1 marék spenót
- liszt
- 1 pici csokor medvehagyma
- bors
- szerecsendió-virág
- köménymag
- 2 evõkanálnyi (almás) reszelt torma
- (olíva)olaj
A kelbimbókat megmostam és félbe vágtam. Forró olajon a vágási felületüket megpirítottam, felöntöttem vízzel, egy fûszerlabdába tettem köménymagot, szerecsendió-virágot és szemes borsot, és bele tettem a levesbe.
Pár perc forralás után beleszórtam a felkockázott édeskrumpli maradékát.
A langyosra hûlt spenótos batátát összetörtem, õröltem még bele egy pici borsot, tettem rá annyi lisztet (2 evõkanálnyit), hogy összeálljon, és egy evõkanállal beleszaggattam a levesbe. Tettem bele 2 evõkanálnyi almás reszelt tormát, és a nagyjából összevagdalt medvehagymát is beleszórtam.
Összeforraltam, és már ettük is.