Pénteki gyors: morzsás szilva
sponsored links
Ha már tegnap hosszú voltam, ma rövid leszek. Nem mintha a szilva kevesebb figyelmet és szöveget érdemelne a cukkininál, de ha már pénteki gyors és egyszerû recept, hát a bevezetést sem engedem szabadjára.
A nyárzáró hét gyümölcse egyértelmûen a szilva volt. Készült belõle szójás-sörös-mézes szósz vagy valami olyasmi csirke mellé, ez az az étel, ami minden szilvaszezonban elkészül, és mindig nagyon kedvemre van. (Azért is, mert Herr Paprika repertoárjába tartozó receptrõl van szó, én csak a rizsért vagyok felelõs. Szóval lehet felelõtlenkedni. Persze nem a rizzsel.) Sütöttem aztán még morzsás szilvát vagy crumble-t, és az a tréfás helyzet alakult ki, hogy én lelkesedtem érte a legjobban. Nem szép dolog, de néha ez is elõfordul. Az elégedettségi fokom olyan nagy volt, hogy eldöntöttem, a hétvégén érkezõ társaságnak is sütök egyet, a kerti szilvafa termelékenységét elnézve az ötlet abszolút ésszerû is volt. Tehát ismételtem, azt hiszem, õk is szerették.
Itt a vége, morzsázunk, a receptet pedig küldöm szeretettel Zsuzsinak. Tudom, nem pontos, de szívesen vállalom a telefonos segítséget...
Morzsás szilva
kb. 80 dkg szilva (persze minden a tepsi/tál méretétõl függ)
2-4 dkg vaj ...