Péntek esti - Fish and chips
sponsored links
Tegnap este megszakítva a csirkeszárny, pizza örök kõrforgását, halat sütöttem. Ilyenkor jut mindig eszembe, hogy gyakrabban kellene.
Nem is tudom honnan jött az ötlet, egyszer csak azon vettem észre magam, hogy a halpultnál állok és nyelvhalat veszek (nem volt tõkehal).
Eddig fingom nem volt, hogy is nézhet ki maga a hal, mindig csak a pult mögül nézegettem a szép fehér filéket. Kicsit úgy voltam vele, mint az egyszeri pesti gyerek a csirkével, hogy négy lábat rajzolt neki. De, mire nem jó az internet, most már tudom.
Bár ugye tulajdonképpen még mindig rántott halról beszélünk, szóval nagyjából mindegy milyet is választunk. Talán annyi, hogy ne legyen mondjuk szálkás, meg nem tudom, lazacból most így nem tudom elképzelni. Írták is talán, hogy fehérhúsú halból készül a fish and chips.
A panír pofonegyszerû, bár eddig normálisat nem nagyon sikerült kikevernem. Folyós lett, vagy nem lett elég hólyagos , vagy épp nem volt elég ropogós a sütés végén. Nem volt egyik se rossz, de szóval éreztem még benne lehetõséget.
De most a wikipedián találtam erre is egy arányt ami megtetszett ...