Pékleves
sponsored links
Ez egy olyan igazi hó-végi, olcsó leves, ami nagyon hamar elkészíthetõ akár egy kis maradék szárazabb kenyér felhasználásával is.
Ha húslevest fõzök, akkor mindig lefagyasztom a kevéske maradékot, hisz abból nehéz kis adagot készíteni, így ez az ilyen leveseknél pont kapóra jön. A savanyúsága még több babérlevéllel fokozható. Elég sûrû leves, ezért ha valaki hígabban szereti, tejjel lazíthat rajta.
Mi apróra vágott, és pirított kenyérkockákkal, valamint egy kevés reszelt füstölt sajttal fogyasztottuk.
Hozzávalók 6 fõre:
*25 dkg kenyér
*1,5 liter húsleves alaplé
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 tk õrölt köménymag
*1 nagy babérlevél
*5 dkg reszelt füstölt sajt
*5 dkg margarin
*1 dl tejföl
*1 dl tej
A húsleves alaplébe beletörjük a kenyeret, majd belereszeljük a vöröshagymát, és ízesítjük a babérlevéllel, köménymaggal. Hagyjuk felfõni, majd 10 percet rotyogni. Kihalásszuk belõle a babérlevelet, majd merülõ mixerrel pépesítjük. A tûzre visszatéve hozzáadjuk a füstölt sajtot, a margarint, a tejfölt és a tejet. Ha a sajt elolvadt, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.