Péche tart
sponsored links
Gyönyörû szép õszibarackokat kaptam:-) Nem keveset! Lekvárként nem igazán szeretem, nálunk a sárgabarack lekvár a favorit. Majd biztos lefagyasztok pár zacskóval, mindig jól jön télen egy életmentõ, gyors sütibe:-)
A vasárnapi ebéd után egyértelmû volt, hogy ebbõl készüljön a desszert. Maga az ebéd is elég mediterrán jellegû lett, így jó ötlet volt ez a tart tatin féle torta újragondolása. Alma helyett barack, a többi mûködött ugyanúgy. Persze mire elkészült, még rengeteg ötletem lett, mivel lehetett volna turbózni, de így, vanília fagyival is isteni lett!
Hozzávalók egy 25 cm serpenyõhöz:
A tésztához:
150 g liszt, 100 g vaj kis darabokra vágva, 25 g cukor, 2 tojássárgája
A barackhoz:
100 g cukor, 40 g vaj, 6 õszibarack ...