Pé doboza és a lepény
sponsored links
Mivel Pé kicsit már unja a szendvics ebédeket, így kitaláltam, hogy bento boxot szerzünk neki, hogy kicsit feltúrbózhassunk a szobahõmérsékleten nem megromló és kényelmesen, no meg gyorsan fogyasztható ételek repertoárját ;) Kis kutatás után végül erre a fajtára esett a választásunk, a mérete, és a külön zárható rekeszek miatt,amit végül a Tesco- ban vásároltunk meg:
???
Egyetlen problémám van vele, hogy a tisztántartása elinte okoz némi fejtörést, de megoldható a feladat ;)
Forrás. |
Most pedig következzen egy fincsi lepény, amivel az idei Mangalica fesztiválon találkoztunk elõször és azonnal ki is kellett próbálnunk, természetesen Pé dobozába zárva:
Bazsalikomos lepény
Hozzávalók: (8 db)
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- bazsalikom, só, bors
- 2 ek olivaolaj
- 2,5 dl meleg víz
- 10 dkg reszelt sajt
- kevés olivaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban kézzel gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán gyúrjuk át, míg egynemû nem lesz. Vágjuk 8 egyenlõ részre ésformázzunk belõlük gömböket és kicsit olajozzuk be õket, hogy ne ragadjanak össze. Egy serpenyõben hevítsünk egy kevéske olajat, majd kézzel lapogassuk el benne egyenként a tésztát, kerekre. Süssük meg mindkét oldalát, hogy kapjon egy kis aranybarna színt.
Feltétként kenjük meg tejföllel, szórjuk meg sajttal, ezen kívül bármilyen sülthús vagy zöldség is kerülhet rá, nálunk most frissen gyalult répa, uborka, kápia paprika és kápsztasaláta került meg némi fasírt. Félbe hajtva fogyasztjuk.
Legközelebb a bazsalikomot más fûszerre fogjuk cserélni, de így is nagyon finom volt!
Legközelebb a bazsalikomot más fûszerre fogjuk cserélni, de így is nagyon finom volt!
A tészta receptjének forrása.