Pávaszem
sponsored links
Csupa olyan ételt fõztem, aminek a receptjét már felraktam a blogra. Nem voltam valami kreatív, bár hozzáteszem, hogy sokkal könnyebb megfõzni, mint kitalálni. Édesség ehetnékem azonban kreativitást kívánt, mert valami nagyon krémes sütit ettem volna, sok cuppanós krémmel. Eszembe jutott ez a sütemény, amit már nagyon régen sütöttem, ebben aztán van krém bõven. Sok elnevezését hallottam már, elefántkönnynek, pávaszemnek, könnycseppnek is hívják, a lényeg, hogy kétféle krém van egy félbehajtott piskótában, közepén banánnal. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
3 dkg natúr kakaópor
8 dkg finomliszt
1 kávékanál sütõpor (vagy szódabikarbóna)
A krémhez:
2 dl tej
2 evõkanál rétesliszt
1 tojás
1 margarinkocka ...