Pásztortarhonya
sponsored links
Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a tarhonyás húst, viszont egy idõ után már unalmas, ezért próbáltam ki sok-sok évvel ezelõtt a pásztortarhonyát, akkor bográcsban készítettem, most serpenyõben készült, de így is isteni!
Hozzávalók:
3 ek. olaj
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 szál parasztkolbász
30 dkg tarhonya
paradicsom
paprika
só
bors
fûszerpaprika
2 db nagyobb burgonya
húsleves vagy alaplé
húsleves vagy alaplé
Elkészítés:
Elõkészítem az alapanyagokat:
A szalonnát apró kockákra, a hagymát finomra, a kolbászt fél karikákra vágom, egy tányérba készítem õket. Apróra vágom a paprikát és a paradicsomot. A krumplit megpucolom, megmosom és kockázom. A tarhonyát mérõpohárba öntöm, mert majd ennek a mennyiségnek a duplája kell az alaplébõl, vízzel is készíthetõ, de így teltebbek az ízek.Nálam vasárnapról maradt a húsleves. Mindent elõkészítek, hogy kéznél legyen.
A serpenyõben szárazon szép aranybarnára pirítom a tarhonyát, majd üvegtányérba öntöm és félreteszem. Az olajon lepirítom a szalonnát, majd ha már szép a színe, akkor jöhet hozzá a hagyma,megdinsztelem és ráöntöm a paprikát, paradicsomot és a kolbászt is, sózom, borsozom és együtt pirítom még egy kicsit. Ha már a kolbász is levet enged, akkor visszaöntöm a tarhonyát, megszóróm a pirospaprikával, átkeverem és felengedem annyi alaplével vagy vízzel, mint a tarhonya mennyiségének a kétszerese. Beleteszem a krumplikockákat és fedõ alatt kis lángon többször is átkeverve 15 percig fõzöm, a tarhonya ennyi idõ alatt megpuhul. Akkor lesz jó, ha az idõ leteltével egy kicsit még ragacsos. Ha lezárom, akkor még fedõ alatt kb 10-15 percig pihentetem.
Savanyúsággal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg