Pásztortarhonya
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kisebb vöröshagyma
- 25 dkg tarhonya
- só, frissen õrölt bors, õrölt pirospaprika
- 3-4 közepes burgonya
a tálaláshoz:
- aprított petrezselyemzöld
- A hagymát és a burgonyát megpucoltam, elõbbit apró, utóbbit kb. 1 cm-es kockákra vágtam.
- A szalonnát is apróra kockáztam, majd lábasban zsírjára sütöttem ? ha túl sok a zsírja, leöntünk belõle, ha kevés, zsírral vagy olajjal pótoljuk.
- Rátettem a hagymát, megdinszteltem, beleszórtam a tarhonyát, és pár perc alatt aranyszínûre pirítottam.
- Sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával, majd rögtön felöntöttem kb. 5 dl forrásban lévõ vízzel.
- Hozzáadtam a burgonyát, és lefedve, kis lángon puhára pároltam.
- Fõzés közben idõnként megkevertem, és szükség szerint pótoltam a vizet.
- A tûzrõl levéve a fedõt duplán hajtogatott konyharuhával letakartam, és hagytam teljesen készre puhulni az ételt.
- Petrezselyemzölddel meghintve, savanyúsággal kínáltam.
- (Az étel tovább gazdagíthatjuk füstölt kolbásszal.)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.