Pásztortarhonya

2017-04-18

sponsored links


Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 25 dkg tarhonya
  • só, frissen õrölt bors, õrölt pirospaprika
  • 3-4 közepes burgonya

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld




  • A hagymát és a burgonyát megpucoltam, elõbbit apró, utóbbit kb. 1 cm-es kockákra vágtam.
  • A szalonnát is apróra kockáztam, majd lábasban zsírjára sütöttem ? ha túl sok a zsírja, leöntünk belõle, ha kevés, zsírral vagy olajjal pótoljuk.
  • Rátettem a hagymát, megdinszteltem, beleszórtam a tarhonyát, és pár perc alatt aranyszínûre pirítottam.
  • Sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával, majd rögtön felöntöttem kb. 5 dl forrásban lévõ vízzel.
  • Hozzáadtam a burgonyát, és lefedve, kis lángon puhára pároltam.
  • Fõzés közben idõnként megkevertem, és szükség szerint pótoltam a vizet.
  • A tûzrõl levéve a fedõt duplán hajtogatott konyharuhával letakartam, és hagytam teljesen készre puhulni az ételt.
  • Petrezselyemzölddel meghintve, savanyúsággal kínáltam.
  • (Az étel tovább gazdagíthatjuk füstölt kolbásszal.)



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin februári számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/04/pasztorta...

sponsored links

Keres?s