Pásztorbulgur

2017-10-29

sponsored links


Sokkal finomabb étel, mint amilyenre elsõ hallásra gondolnánk.

Pásztorbulgur

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
1 rúd kolbász
3 teáskanál fûszerpaprika
2 db paradicsom
2 kocka pörköltalap
300 g bulgur
só ízlés szerint
6 dl víz (kb.)

Elkészítés:
  1. A csirkemelleket megmossuk, és apróra kockázzuk. Ugyanezt tesszük a paradicsommal is.
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és egy magas falú serpenyõben olajon üvegesre pároljuk. Felkarikázzuk a kolbászt és hozzádobjuk, néhány percig kevergetjük.
  3. Levesszük a tûzrõl, majd meghintjük pirospaprikával. Felöntjük kb 4 dl vízzel és visszatesszük a lapra.
  4. A csirkemellet is hozzáadjuk a többihez, sózzuk, borsozzuk és beleteszünk a felkockázott paradicsomot és a 2 kocka pörköltalapot is belemorzsoljuk.  Fedõ alatt közepes lángon rotyogtatjuk, amíg a csirkemell puhára fõ.
  5. Beletesszük a bulgurt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Innentõl már csak hagyni kell fõni. Ha a bulgur megdagadt, el is készült a pásztorbulgur. Ha elfõtte a vizet, de még nincs kész, pótoljuk a folyadékot!


Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2017/10/pasz...

sponsored links

Keres?s