Pásztorbulgur
sponsored links
Sokkal finomabb étel, mint amilyenre elsõ hallásra gondolnánk.
Pásztorbulgur
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 db vöröshagyma
1 rúd kolbász
3 teáskanál fûszerpaprika
2 db paradicsom
2 kocka pörköltalap
300 g bulgur
só ízlés szerint
6 dl víz (kb.)
Elkészítés:
- A csirkemelleket megmossuk, és apróra kockázzuk. Ugyanezt tesszük a paradicsommal is.
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és egy magas falú serpenyõben olajon üvegesre pároljuk. Felkarikázzuk a kolbászt és hozzádobjuk, néhány percig kevergetjük.
- Levesszük a tûzrõl, majd meghintjük pirospaprikával. Felöntjük kb 4 dl vízzel és visszatesszük a lapra.
- A csirkemellet is hozzáadjuk a többihez, sózzuk, borsozzuk és beleteszünk a felkockázott paradicsomot és a 2 kocka pörköltalapot is belemorzsoljuk. Fedõ alatt közepes lángon rotyogtatjuk, amíg a csirkemell puhára fõ.
- Beletesszük a bulgurt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Innentõl már csak hagyni kell fõni. Ha a bulgur megdagadt, el is készült a pásztorbulgur. Ha elfõtte a vizet, de még nincs kész, pótoljuk a folyadékot!