Pásztor tarhonya
sponsored links
A hideg, havas-szeles idõ beköszöntével valami tartalmas, de mégsem túl bonyolult ételen gondolkodtam ma, aztán eszembe jutott, hogy van tarhonyám, valami tarhonyásat kellene fõzni. És meg is fõztem. A nevet utólag találtam meg a neten hozzá, mert tudtam, hogy van ilyen étel, csak a nevét nem tudtam azt hittem ez az Öhöm, aztán kiderült, Pásztor tarhonya amit ma fõztem. Az eredeti recept szerint ugyan füstölt szalonna zsírján kellett volna megpirítani 50 dkg tarhonyát, de ennek híján kevés olajon pirítottam szép világosbarnára. Amikor megpirult, a füstölt íz elérése érdekében 5 szelet (kb. 12 dkg) szeletelt bacont vágtam vékony csíkokra és megpirítottam a tarhonyával. Aztán rátettem 1 nagy fej felaprózott hagymát, 1 db felkarikázott hegyes erõs paprikát, ezekkel is pirítottam rövid ideig, majd rákerült a megtisztított, megmosott kockára vágott krumpli (10 db közepes krumpliból). Némi kevergetés-pirítás után forró vizet készítettem a lábas mellé, majd rászórtam 3 fehér kanál ...