Pásztor pite paleosan
sponsored links
Ma Gordon Ramsai egyik receptjét paleosítottam.
- 60-70 dkg finomra darált sertés hús
- 1 evõkanál zsír a dinszteléshez és 1 evõkanál zsír a tepsi kikenéséhez
- 2 nagy fej vörös hagyma
- 1 szál póréhagyma
- 1 egész fokhagyma – 5-6 gerezd
- Só, õrölt bors, bõségesen paprika por (csípõs paprika a legjobb) – egyébként mindegyik fûszerbõl ízlés szerint, de a paprika íz és szín nagyon fontos!
- Vörös bor – 2 dl, vagy vörös balzsamecet 2 evõkanállal
- Legalább 1 dl paradicsomsûrítmény (max. 2 dl)
- 75 dkg karfiol rózsa
- Kesudió tejföl – 1 dl, vagy 5 dkg zsír, esetleg vaj
- Kemény sajt – 5 dkg Cheddar (elhagyható!)
- 1 nagy db újhagyma
- 2 db tojás
Elkészítés:
- Tedd oda fõni a karfiolt, és fõzd egészen porhanyósra
- Vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket, és dobd rá egy nagyobb edényben felforrósított forró
- Vágd fel karikákra a póréhagymát is és azt is dobd a hagymákhoz
- Amikor kezd fonnyadni a hagyma alap, akkor tedd hozzá a darált húst és a fûszereket a paradicsom sûrítménnyel együtt
- Egy kisebb tepsit kenj ki zsírral és terítsd el benne a hagymás-paprikás húsos réteget
- A karfiolról öntsd le a vizet és keverd össze vagy kesudió tejföllel, vagy valamilyen zsiradékkal, és törd össze
- Az összetört karfiolt keverd el apróra vágott újhagymával, sóval és sajttal (Ma sajt nélkül készítettem!); ezzel a karfiollal borítsd be a húsos réteget
- Tedd a tepsit sütõbe és 180 fokon süsd kb. 20-25 percig; amennyiben sajt is van a borításban, akkor ropogósabbra fog megsülni (Az eredeti receptben itt tört krumpli sajttal elkeverve kerül az étel tetejére.)