Pásztor pite
sponsored links
Ma nagy nap volt, a férjem szülinapja :-)
Répatortát kért, ennek a receptjét már egyszer felraktam, itt megtekinthetõ.
Megkérdeztem azt is, hogy ebédre mit kér és pár alternatíva közül végül a Pásztor pitét választotta. Több receptet is végigolvastam, majd a Horasz blogján talált mellett döntöttem.
Elkészítés:
4 ek. olívaolajon lepirítunk 50 dkg darát sertés- és 50 dkg darált marhahúst. Aztán rádobunk 2 fej felkockázott vöröshagymát, belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, és 2 közepes répát apró kockára vágva.
Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 4 ek. Worcestershire szószt, 125 g paradicsomszószt, 2 ek. kakukkfût és 2 ek. rozmaringot.
Összekeverjük és felöntjük 4 dl jó minõségû száraz vörösborral. Én ezt használtam, és elismerem, hogy nagy rajongója vagyon ennek a pincészetnek :-D
Amikor a bor elpárolgott felöntöttem 3 dl húsleves lével. Lehet kockából is, de nekem mint jó háziasszonynak van minidig a fagyasztóban saját húslevesbõl lefagyasztott adagok ilyen esetre.
A ragut addig fõztem míg sûrû nem lett.
A pite másik részéhez: 1 kg krumplit megfõzünk, pürésítünk: 10 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, sóval, borssal, és 5 dkg reszelt parmezánnal.
Ezután a ragut egy jénai vagy tepsi aljába borítjuk, ráhalmozzuk egyenlõ vastagságban a pürét és megszórjuk még egy kis parmezánnal, 180 fokon 30 percig sütjük.
Répatortát kért, ennek a receptjét már egyszer felraktam, itt megtekinthetõ.
Megkérdeztem azt is, hogy ebédre mit kér és pár alternatíva közül végül a Pásztor pitét választotta. Több receptet is végigolvastam, majd a Horasz blogján talált mellett döntöttem.
Elkészítés:
4 ek. olívaolajon lepirítunk 50 dkg darát sertés- és 50 dkg darált marhahúst. Aztán rádobunk 2 fej felkockázott vöröshagymát, belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, és 2 közepes répát apró kockára vágva.
Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 4 ek. Worcestershire szószt, 125 g paradicsomszószt, 2 ek. kakukkfût és 2 ek. rozmaringot.
Összekeverjük és felöntjük 4 dl jó minõségû száraz vörösborral. Én ezt használtam, és elismerem, hogy nagy rajongója vagyon ennek a pincészetnek :-D
Amikor a bor elpárolgott felöntöttem 3 dl húsleves lével. Lehet kockából is, de nekem mint jó háziasszonynak van minidig a fagyasztóban saját húslevesbõl lefagyasztott adagok ilyen esetre.
A ragut addig fõztem míg sûrû nem lett.
A pite másik részéhez: 1 kg krumplit megfõzünk, pürésítünk: 10 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, sóval, borssal, és 5 dkg reszelt parmezánnal.
Ezután a ragut egy jénai vagy tepsi aljába borítjuk, ráhalmozzuk egyenlõ vastagságban a pürét és megszórjuk még egy kis parmezánnal, 180 fokon 30 percig sütjük.