Párolt zöldségsaláta
sponsored links
Ízletes párolt salátát készítettem három fajta zöldségbõl,sárgarépából,cukkinibõl,és zellerbõl.
Amikor Alíz lányom haza jön, mindig Update ételt kér, ezzel a salival most az õ kedvére tettem.
Az ajándék olivát, is kipróbáltam.
- 2 db kisebb cukkini
- 2db közepes sárgarépa
- 1 db közepes zellergumó
- 1,5 evõkanál extra szûz olivaolaj
- 1 evõkanál lenmag.
- só
- 1 evõkanál citromlé
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, majd tetszõleges csíkokra szeleteljük egy zöldséghámozóval.
Pár percig pároljuk a saját levükben, majd ráöntjük az olivaolajból, sóból, citromlébõl készült öntetet.
Lenmaggal megszórva tálaljuk, akár melegen akár hidegen is finom.