Párolt savanyúkáposzta
sponsored links
Úgy indult a történet, hogy hétvégén
elég cidri volt mifelénk (be is fûtöttem :)
és ennek örömére megosztottam a frászbukon az
ALMÁVAL ÉS LILAHAGYMÁVAL SÜLT KOLBÁSZ
receptjét...õszi idõjáráshoz õszi ízek. :)
De csak nem hagyta békén a fantáziámat,
(meg hát az idõ sem melegedett fel valami rettenetesen)
úgyhogy bevásároltam Aldiéknál igen jó féle
savanyú káposztából és Német kolbászokból,
itthon pedig megsütöttem õket almával és
lilahagymával...csak hogy teljes legyen a feeling!
:) ;) :)
ettem, kolbász és hurka kíséretében volt
tálalva és azóta kutatom a receptjét
...szerintem megtaláltam. :)
Mondjuk, azt nem tudom, hogy Német,
vagy Lengyel eredetû a recept,
de mindegy is, csak mert annyira finom
elég cidri volt mifelénk (be is fûtöttem :)
és ennek örömére megosztottam a frászbukon az
ALMÁVAL ÉS LILAHAGYMÁVAL SÜLT KOLBÁSZ
receptjét...õszi idõjáráshoz õszi ízek. :)
De csak nem hagyta békén a fantáziámat,
(meg hát az idõ sem melegedett fel valami rettenetesen)
úgyhogy bevásároltam Aldiéknál igen jó féle
savanyú káposztából és Német kolbászokból,
itthon pedig megsütöttem õket almával és
lilahagymával...csak hogy teljes legyen a feeling!
:) ;) :)
Héjában fõtt-, majd azzal együtt megtört, hagymás krumpli kíséretében. |
Hozzávalók:
-80 dkg savanyú káposzta (2 csomag...baconos, de ez nem fontos...csak finom :)
-libazsír
-1 nagy fej vöröshagyma
-fél ek egész bors
-fél ek egész borókabogyó
-cukor, vagy jelen esetben eritrit, ízlés szerint
-2 db babérlevél
-2,5 dl húsleves
És mivel most a párolt savanyúkáposzta a fõszereplõ,
itt csak annak a leírása fog következni.
Ha sima savanyú káposztánk van, akkor esetleg
át lehet mosni, de jelen esetben nagyon finom
kész dolgot sikerült vennem, úgyhogy ez elmaradt.
Zsíron üvegesre dinsztelem az apróra vágott hagymát,
(só nem kell rá pluszban!)
ráöntöm a káposztát, fûszerezem, felöntöm a levessel
és gyakori kevergetés mellett -fedõ nélkül-
puhára párolom...sacc 20-30 perc.
Melegen kerüljön kitálalásra.
Ezt a savanyúságot tavaly Zakopánébanettem, kolbász és hurka kíséretében volt
tálalva és azóta kutatom a receptjét
...szerintem megtaláltam. :)
Mondjuk, azt nem tudom, hogy Német,
vagy Lengyel eredetû a recept,
de mindegy is, csak mert annyira finom
és különleges. :)