Párolt lilakáposzta gombafasírttal és krumplipürével
sponsored links
A párolt káposzta - krumplipüré kombó köret számomra mindig valamilyen sült húst feltételezett, ezért nem is készült hosszú éveken át, mivel alapvetõen húsmentesen étkezünk...
Aztán történt egyszer, hogy a káposzta szinte minden jellegzetes fajtája egyszerre landolt a konyhában, így kissé megfogyatkozott a motiváció, mire elérkezett a lilakáposzta ideje. Kedvenc találmányunk receptjét is kilõttük néhány nappal korábban fehér káposztából, így HeF felvetette, mi lenne, ha párolt káposzta lenne belõle.
Kíváncsiak voltunk, hogy milyen lesz a kombináció húsmentesen, de minden várakozásunkat felülmúlta :-)
PÁROLT KÁPOSZTA GOMBAFASÍRTTAL ÉS KRUMPLIPÜRÉVEL 4 személyre
párolt káposztához:
1,5 kg lilakáposzta
2 evõkanál cukor (nyers nád)
1 teáskanál só (természetes, nem finomított)
5 evõkanál fehérborecet (6%-os)
2 teáskanál köménymag ...