Párolt lilakáposzta
sponsored links
Hozzávalók:
-2 közepes fej lila káposztához
-2 nagyobb fej lila hagyma
-6-8 ek cukor
-kevés olaj
-só
-frissen darált bors
-õrölt kömény (ebbõl jó sok)
-6-8 ek 10%-os ecet (de ez teljesen egyén függõ...mint ahogy a fûszerezés is ;)
-2 közepes fej lila káposztához
-2 nagyobb fej lila hagyma
-6-8 ek cukor
-kevés olaj
-só
-frissen darált bors
-õrölt kömény (ebbõl jó sok)
-6-8 ek 10%-os ecet (de ez teljesen egyén függõ...mint ahogy a fûszerezés is ;)
A hagymát és a káposztát is a legegyszerûbb módon,
robotgéppel legyalulom...3 perc így a történetünk. :)
robotgéppel legyalulom...3 perc így a történetünk. :)
A gyalult káposztát enyhén besózom (inkább több idõt
álljon), közben a hagymát a cukron karamellizálom
álljon), közben a hagymát a cukron karamellizálom
Ha már szép színe van, ráteszem a kinyomkodott
káposztát, kevés olajat öntök rá, fûszerezem, ecetezem.
káposztát, kevés olajat öntök rá, fûszerezem, ecetezem.
Igen, ilyenkor már rá szoktam tenni az ecetet. ;)
Idõnként átkeverve puhára párolom
(úgy szeretem, ha inkább még harapható a káposzta)
-legyen türelmünk,
ugyanis ehhez a mennyiséghez nagyjából egy óra kell.
És hogy mihez is való?
Szinte mindenféle sült húshoz:
szárnyasokhoz
(legfõképpen a kacsához és libához),
egyben sültekhez,
hurkához, kolbászhoz
...ugye, mondtam! :)