Párolt halfilé krumplival és pirított savanyú káposztával (HP)

2017-03-24

sponsored links

Hozzávalók:
6 szelet halfilé
60-80 dkg krumpli
30 dkg savanyú káposzta
2-3 kanál olaj
fûszersó a halhoz
só vagy fûszersó a krumplihoz
Elkészítés:
 Elsõ körben a fûszersóval megszórt hal került a felmelegített sütõlapra, ami 100-120 fokos volt. Éppen csak egy evõkanálnyi olajat kapott kísérõnek. Az elsõ öt percben lefedtük, így megpárolódott abban a folyadékban, amit az olaj mellett még a hal engedett magából. Miután lekerült a fedés, újabb öt perc kellett még ahhoz, hogy néhányszor megforgatva a filéket, színt kapjanak és elfõjjön a sütõlapról a nedvesség. Ezután jöhetett a nyers, és kb. fél centi vastagra karikázott krumpli, amit elõzõleg fûszersós olajba forgattunk. Elõször ez is fedõ alatt párolódott, majd fedõ nélkül, lapáttal forgatva pirult. A pirítás alatt már a savanyúkáposzta is csatlakozott a partihoz. Addig idõzött a hotban, míg egy kis színt és sült kérget kapott.
Az egész ebédünk jó fél óra alatt elkészült!



Ez az étel is HP, azaz hot-platban készült. Nagy elõnye ennek az elektromos fõzõnek, hogy minimális zsiradék kell a fõzéshez, sütéshez, és az ételek gyorsan elkészülnek benne. Na és nem utolsó sorban ízletesek, zamatosak lesznek.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/03/pa...

sponsored links

Keres?s