Párizsis virágok

2012-12-03

sponsored links


Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evõkanál cukor, 2 dkg élesztõ
a töltelékhez: 30 dkg párizsi vagy sonka
tetejére: 1 tojás, 2 evõkanál tej, mák
Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztõt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a felfuttatott élesztõt és jól megdagasztjuk, majd a végén beledolgozzuk az olajat. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és a párizsi szelet átmérõjével megegyezõ köröket szaggatunk. Kettõ közé egy ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2012/12/pa...

sponsored links

Keres?s