Párizsis batyu (élesztõ nélkül)

2012-12-11

sponsored links



Fontos információ (legalábbis számomra), hogy nem kell élesztõt használni ennél a sós finomságnál vagyis nem kell keleszteni vagyis gyorsan elkészül, így bármelyik rohanós nap után pikk-pakk összedobható. Leginkább gyümölcsleves után tudom elképzelni (ami szintén pillanatok alatt megvan), de a téli napokra tekintettel egy finom forró leves után is kitünõ második fogás. Érdemes dupla adagot készíteni belõle, így a gyerkõcök másnapi tízóraija is készen van:)

Hozzávalók:

35 dkg liszt 58 Ft
1 teáskanál só
2 tojás sárgája 80 Ft
18 dkg vaj 156 Ft
1 dkg sütõpor
kb. 2 evõkanál tejföl

a töltelék:
30 dkg baromfi párizsi (vagy füstölt párizsi vagy sonka) 175 Ft ...

Folytats a blogon ... menukonyha.blogspot.com/2012/12/tel-2...

sponsored links

Keres?s