Párizsi sertésszelet

2018-05-08

sponsored links

Hozzávalók:
6 szelet karaj (csont nélkül, abból levest fõztem :-) )
3 db tojás
15 dkg finomliszt
só, frissen õrölt bors, kevés fokhagymapor (a bors és a fokhagyma elhagyható annak aki nem szereti)
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, széleinél bevagdalom, hogy sütés közben ne ugorjanak össze. Egy serpenyõben a tûzhelyre teszem melegedni az olajat. A tojásba beleszórom a sót, a frissen õrölt borsot, és egy csipet fokhagymagranulátumot. Alaposan felverem villával. Egy másik tálba a lisztet kanalazom. Ha elég meleg az olaj, akkor a hússzeleteket elõször lisztbe, majd a felvert tojásba mártom, és óvatosan a serpenyõbe teszem. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon sütöm lefedve, hogy a szeletek ne maradjanak nyersek vagy rágósak. Miután megfordítom, már nem kell a fedõ, pár perc alatt megsül ez az oldala is a karajnak. Papírtörlõvel bélelt tányérra szedem a párizsi szeleteket, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja. Bármilyen körettel tálalható, nálunk most brokkolis rizs járt hozzá.



Szeretjük a rántott húst, de most inkább egy kis újításra vágytam. A párizsi szelet tökéletesen megfelelt az igényeinken, egy kis paradicsomleves után nagyszerû második fogás lett belõle.



Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2018/05/pa...

sponsored links

Keres?s