Párizsi csokis meggyes muffin
sponsored links
A recept eredetije a Stahl Judit Muffinok címû könyvében jelent meg, de én egy kicsit a saját ízlésünkre formáltam. Meggyel három irányból is támadjuk ezt a jó kis muffint, van benne meggy, meggylekvár és meggylikör :)
Hozzávalók:
10dkg étcsokoládé
50 ml forró fekete kávé
15 dkg finomliszt
1 kiskanál sütõpor
1 csipet só
10 dkg meggylekvár
15 dkg friss meggy (fagyasztott kiolvasztva) magozva és lecsöpögtetve
50 ml meggylikör
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
Elkészítés:
1. A sütõt 175 fokra elõmelegítjük. A muffinformákba papírt teszünk.
2. A csokit feltördeljük és ráöntjük a forró kávét, addig kavargatjuk amíg elolvad a csoki.
3. A lisztet, sütõport és a sót egy tálba mérjük.
4. A puha vajat kézihabverõvel kikavarjuk a cukorral, majd egyenként hozzákavarjuk a tojásokat is.
5. Hozzáadjuk a meggy lekvárt, a meggylikört és a magozott meggyet is.
6. Végül hozzákavarjuk a csokis kávét és legvégül a lisztes keveréket.
7. Formába kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk tovább sülni, mert a csokis sütiknél kész gyilkosságnak számít ha túl szárítják.
8. A tetejét csokoládé öntettel, meggyel díszíthetjük. Nyáron ha nagyon meleg van, csoki öntet helyett, még melegen megszórom reszelt csokival a muffinok tetejét.
Hozzávalók:
10dkg étcsokoládé
50 ml forró fekete kávé
15 dkg finomliszt
1 kiskanál sütõpor
1 csipet só
10 dkg meggylekvár
15 dkg friss meggy (fagyasztott kiolvasztva) magozva és lecsöpögtetve
50 ml meggylikör
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
2 db tojás
Elkészítés:
1. A sütõt 175 fokra elõmelegítjük. A muffinformákba papírt teszünk.
2. A csokit feltördeljük és ráöntjük a forró kávét, addig kavargatjuk amíg elolvad a csoki.
3. A lisztet, sütõport és a sót egy tálba mérjük.
4. A puha vajat kézihabverõvel kikavarjuk a cukorral, majd egyenként hozzákavarjuk a tojásokat is.
5. Hozzáadjuk a meggy lekvárt, a meggylikört és a magozott meggyet is.
6. Végül hozzákavarjuk a csokis kávét és legvégül a lisztes keveréket.
7. Formába kanalazzuk és 25 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk tovább sülni, mert a csokis sütiknél kész gyilkosságnak számít ha túl szárítják.
8. A tetejét csokoládé öntettel, meggyel díszíthetjük. Nyáron ha nagyon meleg van, csoki öntet helyett, még melegen megszórom reszelt csokival a muffinok tetejét.