Párizs már csak nyomokban
sponsored links
A szombati vacsora már csak nyomokban tartalmazott párizsi madárlátta hozzávalót. A finom és jó gyorsan fogy, legfõképp akkor, ha eleve sem volt sok.
Sikerült választani egy olyan - ottani sajátmárkás - kék sajtot, hogy az 7 nyelven beszél. Ilyet én még itthon nem ettem, ugyan meg kell mondanom, hogy a felsõ kategóriát mostanában nem kóstoltam, de ez, amelyikrõl szuperlatívuszokban kell beszélnem, az ottani legolcsóbb volt. Ennyi - mindenki gondoljon errõl azt, amit szeretne. Én is gondoltam.
A szombati tárcsán sütés hús eleme a néhány szelet csirkemellen kívül mi más lett volna, mint a császár (én kérek elnézést). Máskor sem szoktam vastag szeletre vágott császárt venni, de ez a mostani olyan vékonyra volt vágva, mintha tripla bacon szelet lenne. Ezért is vásároltam meg, mert a hideg idõ gyorsan elviszi a meleget a faszénparázs felõl, a vékony hús gyorsabban átsül. Így is lett.
A pácot már csukott szemmel a tál és a kanál egyedül is elkészíti: olívaolaj, szójaszósz, feketebors, mustár és cecei pirospaprika.
A sütés menetével nem untatnék senkit, max kéthetente megtalálható nálunk.
A köretek varázslatos világába viszont állandó szereplõvé látszik avanzsálni a multi-étkezde ihlette ...