Párhuzam: ruhák és receptek

2011-11-01

sponsored links


Vannak receptek, melyeket lát az ember, aztán csak nem mennek ki a fejébõl. Vannak ezek között bonyolultak, de vannak egyszerûbbek is, amik, ki tudja, miért, egyszerûen "megofgtak". Nekünk nõknek ezt a kifejezést-érzést biztos nem kell magyarázni, hisz ugyanez történik, ha elmegyünk vásárolni, vagy szimplán csak egy kirakat elé vetõdünk. Meglátni és megszeretni. Többek között így vagyunk a ruhákkal. De persze türtõztetjük magunkat, nem vesszük meg az adott darabot, hisz mégsem vagyunk "boltkórosak". De az a bizonyos ruha csak nem megy ki a fejünkbõl, álmodozunk róla, vágyunk rá. Aztán, két lehetõség van, vagy megvesszük, vagy szenvedünk. Vagy, meglátunk egy másikat, és onnét kezdve arra ácsingózunk.
Szóval, az érzés ismerõs remélem mindenkinek. Hát éppígy vagyok én a receptekkel is. Meglátom egy újságban, szakácskönyvben, bárhol, és elhatározom, hogy na ezt biztosan megfõzöm. Szerintem már vagy egy milliószor jutottam erre. De aztán, amikor a közértbe gyorsan elrohanok, mindig elfelejtem megvenni a hozzávalókat, vagy épp nem lehet kapni. Vagy épp a hipermarket közepén állva a az embertömegtõl kétoldali undort kapva szimlán kimegy belõlünk a kreativitásnak a szikrája is. Hát igen, nehéz dolog ez a fõzés. :)
De a receptek csak nem mennek ki a fejembõl, és néha, egy-egy apróság tálcán kínálja a lehetõséget. Például a minap, párom szüleinek kertjébõl kaptam friss zsályát. Egybõl eszembe jutott az a recept, amit még régebben, szintén a tv paprikában ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/11/parhuzam...

sponsored links

Keres?s