Pár perces filléres, rajongóknak?
sponsored links
Ki ahogyan szeretné, egy kicsit franciásan, akkor a lágy sajt és fehérbor, ha németesen szeretné tolni, akkor bizony, sör dukál a camembert-hez. Nyáron, a grillen is elkészül. Meleg elõétel, különleges, fantasztikus vacsora. Egyszerûen mennyei a fûszeres vaj és a krémes fokhagymával kent friss kenyeret, az olvadt camembert sajtba mártogatni? :) Nyami-nyami? Egyszerûen imádom?
Sült fokhagyma rozmaringgal ? camembert sajttal
Hozzávalók:
2 nagy fej fokhagyma
1 szál rozmaring ? kettévágva
3 db babérlevél
2 nagy csipet hétbors fûszerkeverék ? vagy fekete bors durvára darált
1 nagy csipet só durva ? himalája ? vagy tengeri só
1 csipet chili pehely
3 ek méz
8 ml olívaolaj
40 g vaj
20 dkg camembert ? fadobozos
friss szeletelt kovászos bagett kenyér
Elkészítés:
Éles késsel levágjuk a pucolatlan egész fokhagyma tetejét, ?talpat? vágunk úgymond, hogy megálljanak az edényben. Ami külsõ héj magától leesik, nem gond, dobjuk ki. A többi külsõ héj maradjon rajta, tehát nem kell megpucolni.
Tegyük egy sütõtálba, vagy jénaiba, és adjuk hozzá a fenti fûszereket.
Tegyük elõmelegített a sütõbe 200 fokra kb. 30-40 percre. Figyeljünk rá ne égjen meg, lehet, hogy 20-30 perc is elég neki, sütõje válogatja?
Mielõtt lejárna az idõ, elõtte 10 perccel tegyük a sütõbe a camembert sajtot.
- A sütõbe helyezés elõtt, csomagoljuk ki ? tegyük vissza a dobozába ? fedõ nélkül -. A tetejét X-alakban, keresztbe vágjuk be, úgy háromnegyed részig, ne vágjuk át az alja részt. ? De aki szeretné jénaiba is teheti a sajtot -.
Amikor a sajt pirulni kezd, kivesszük, és tálaljuk a finomságokat, friss szeletelt kovászos bagett kenyérszeletek díszes társaságában. Íz fokozáshoz még kínálhatunk mellé diót, friss szõlõt.
A sült fokhagyma amennyire egyszerû, épp annyira mennyei, fõleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét, az olvadt sajttal együtt maga a mennyország?
*Tipp: A sült fokhagymát egyszerûen csak megnyomjuk, így könnyen kicsússzanak a héjából a fokhagymagerezdek. Lehet mártogatóst is készíteni a sült fokhagyma gerezdekbõl. Egy kis tejföl, joghurt, olívaolaj, pár csepp citromlé, só, bors kíséretében. Húsok, saláták mellé, vagy szendvicsekbe, hamburgerbe öntetként is kiváló.
Jó étvágyat!
Klarissza
Sült fokhagyma rozmaringgal ? camembert sajttal
Hozzávalók:
2 nagy fej fokhagyma
1 szál rozmaring ? kettévágva
3 db babérlevél
2 nagy csipet hétbors fûszerkeverék ? vagy fekete bors durvára darált
1 nagy csipet só durva ? himalája ? vagy tengeri só
1 csipet chili pehely
3 ek méz
8 ml olívaolaj
40 g vaj
20 dkg camembert ? fadobozos
friss szeletelt kovászos bagett kenyér
Elkészítés:
Éles késsel levágjuk a pucolatlan egész fokhagyma tetejét, ?talpat? vágunk úgymond, hogy megálljanak az edényben. Ami külsõ héj magától leesik, nem gond, dobjuk ki. A többi külsõ héj maradjon rajta, tehát nem kell megpucolni.
Tegyük egy sütõtálba, vagy jénaiba, és adjuk hozzá a fenti fûszereket.
Tegyük elõmelegített a sütõbe 200 fokra kb. 30-40 percre. Figyeljünk rá ne égjen meg, lehet, hogy 20-30 perc is elég neki, sütõje válogatja?
Mielõtt lejárna az idõ, elõtte 10 perccel tegyük a sütõbe a camembert sajtot.
- A sütõbe helyezés elõtt, csomagoljuk ki ? tegyük vissza a dobozába ? fedõ nélkül -. A tetejét X-alakban, keresztbe vágjuk be, úgy háromnegyed részig, ne vágjuk át az alja részt. ? De aki szeretné jénaiba is teheti a sajtot -.
Amikor a sajt pirulni kezd, kivesszük, és tálaljuk a finomságokat, friss szeletelt kovászos bagett kenyérszeletek díszes társaságában. Íz fokozáshoz még kínálhatunk mellé diót, friss szõlõt.
A sült fokhagyma amennyire egyszerû, épp annyira mennyei, fõleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét, az olvadt sajttal együtt maga a mennyország?
*Tipp: A sült fokhagymát egyszerûen csak megnyomjuk, így könnyen kicsússzanak a héjából a fokhagymagerezdek. Lehet mártogatóst is készíteni a sült fokhagyma gerezdekbõl. Egy kis tejföl, joghurt, olívaolaj, pár csepp citromlé, só, bors kíséretében. Húsok, saláták mellé, vagy szendvicsekbe, hamburgerbe öntetként is kiváló.
Jó étvágyat!
Klarissza