Pálinkás sárgabarackkrémmel töltött praliné
sponsored links
Tudom, már több sárgarbarackos-barackpálinkás bonbon is szerepel a blogon (ez, ez és ez), de azoknál aszalt sárgabarackot használtam, és szerettem volna kipróbálni, milyen lehet friss sárgabarackból készült gyümölcspürével. Az eredmény fantasztikusan gyümölcsös lett, egy kicsi marcipánnal és fehércsokival krémesítve. Nekem ez a krém könnyebbnek, légiesebbnek tûnik, mint a fajsúlyosabb aszalt barackos verziók. Igazi nyári csemege!
Az alap sárgabarackos-fehércsokis-marcipános krémbõl két adagot csináltam mindjárt, az egyik felébe barackpálinkát kevertem, a másikat pedig egy másféle ízesítésû bonbonhoz használtam fel, majd hozom azt is!
Utóirat: Tudom, még adós vagyok a kölni csokigyár-látogatás beszámolójával, de még át kell válogatnom hozzá a képeket, amire szerintem csak hétvégén lesz idõm - cserébe sok képet hozok majd, és ígérem, érdekes lesz :)
Hozzávalók 15 darabhoz:
Sárgabarackos krém:
- 2 db sárgabarack
- 4-5 kocka fehércsoki
- 7 dkg marcipán
- cukor/méz ízlés szerint
- 2 ek. barackpálinka
Csokiburok: ...