Pálinka - Elsõ Balaton Open
sponsored links
Aki bronzérmet kapott, kezdjen örülni. Aki ezüstöt, az kezdjen ugrálni. Aki aranyat nyert, tegye hamar a vitrinbe. Ezekkel a szavakkal összegzett Pach Gábor szervezõ, a Balaton Open pálinka és párlat verseny eredményhirdetésén és a záróbeszédbõl idézett mondatok valóban tükrözték a hölgyek szigorát.
? Huszonkilenc hölgy 130 mintát kóstolt kemény napi ütközetben egy új értékelési módszer alapján és több mint 1500 oldalnyi értékelés született ? folytatta a pálinka zamárdi fenegyereke, aki szerint magyarországi párlatversenyen ilyen hosszan értékelõ elemzés még nem született, mint a hétvégén Zamárdiban.
Mindez annak köszönhetõ, hogy a nõk kifejezõ képessége kellõen gazdag, nem beszélve arról az antropológiailag bizonyított tényrõl, hogy a gyengébbik nem szaglása és ízérzékelése is meghaladja a férfiak ezen képességeit. Itt az indok tehát arra, hogy a két pálinkafõzõ mester Pach Gábor és Aradi Péter miért szervezett rendhagyó pálinkaversenyt Zamárdiban, ahol csakis nõk bíráltak ráadásul olyan méltatlanul mellõzött alapanyagokból készülõ pálinkákat, mint az alma, a cseresznye, a kék szõlõ vagy a törköly.
? Fõként a cseresznye valamint a törköly iránt van egy nagyon rossz beidegzõdés a fogyasztókban, ami a 1960-70-es évekbõl maradt meg. Pedig nagyon szép pálinkákat, párlatokat lehet készíteni ezekbõl is, csak nem mindenki bûvészkedik annyit az alapanyaggal és szeretgeti eleget a gyümölcsöt ? magyarázta Szõllõsi Edit, a huszonkilenc bíráló hölgy egyike, aki szerint a nõk különösen az illatokhoz állnak hozzá kritikusan. A minõségi pálinkák ízlelése és a színvonalas szervezés mellett a nõi szakasz elégedettségét az is növelte, hogy ez esetben õk voltak azok, akiket körbe ugrálták a férfiak.
forrásom a https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/balaton-open-kizarolag-nok-biraltak-a-balatoni-palinkakat-1024355/