Pácolt tojás
sponsored links
Régen sokszor készítettem pácolt tojásokat, vagyis "tojás befõttet". Sajnos a pontos receptet nem írtam ki abból a magazinból, ahonnan az ötletet vettem, így lassan a feledés homályába veszett a dolog. De a napokban a Risztorante blogon megláttam a marinált tojás receptjét és újra kedvet kaptam az elkészítéséhez. A blogon található leírást vettem alapul, de variáltam egy kicsit az ízekkel, és mindenkinek ezt ajánlom, mert a variációk száma végtelen, csak a fantáziánk szabhat határokat!
Az alap mindig egy ecetes, cukros vagy éppen sós víz. Az egyik üveghez most az ecetes lé helyett egy egyszerû fehérborból készítettem el a pácot (azt cukroztam és sóztam egy kicsit), isteni lett!
A recepthez csak az alapot írom le, legyünk kreatívak. (A fenti blogon olvasott mennyiségek nekem 3 tojáshoz voltak elegendõek.)
- Elõször fõzzük meg a tojásokat, majd hûtsük le és pucoljuk meg õket.
- A páchoz forraljunk fel ecetes, cukros vagy éppen sós vízet. Kóstoljuk, legyen aromás, mert ...