Pácolt sült oldalas
sponsored links
A recept innen, pár kicsi változtatással csak. (Rozmaringot nem tettem bele, és kicsit tovább sütöttem.)
Hozzávalók:
kb. 2 kg sertésoldalas (nekem csont nélküli volt)
1 nagy fej fokhagyma a fõzéshez
szemes bors
só
A páchoz:
8 dl ketchup (csípõset használtam)
4 duci gerezd zúzott fokhagyma
8 evõkanál méz
frissen õrölt bors (ízlés szerint)
1 teáskanál oregáno
2 evõkanál Worcester szósz.
Az oldalast felszeleteltem, hideg vízbe tettem a fokhagymával, szemesborssal együtt, megsóztam, és feltettem fõni. (Kicsivel több mint másfél órát fõztem.)
Közben a pác hozzávalóit összekevertem.
Az oldalasszeleteket kiszedtem a vízbõl, lecsepegtettem, megforgattam a pácban, egy tálba raktam, a maradékpácot ráöntöttem, fóliával szorosan lefedtem, hagytam kihûlni, majd beraktam a hûtõbe egy éjszakára.
Másnap enyhén megolajozott sütõpapíros tepsibe sorakoztattam (a pácot is ráöntöttem) és 190 fokos sütõben alufóliával lefedve sütöttem kb. 1 órát, utána fólia nélkül, amíg szép pirosra nem sült (közben 1x megforgattam).
Kruplipürével és friss zöldségekkel tálaltam.