Pácolt sertéstarja zöldséges, spenótos bulgurral

2017-12-30

sponsored links

    Mint ahogy azt már néhányszor megénekeltem, nálunk
    karácsony után van a karácsony...ez van, így alakult,
    de elõnyt kovácsoltam a hátrányból, ugyanis sokkal több
    idõm van készülni, kevésbé vagyok már fáradt és nem
    utolsó sorban, a Vendégek is sokkal jobban fogyasztanak így,
    hogy kapnak egy pár nap haladékot karácsony után. ;) :)
    Most ez volt az egyik fogás...közös ötletelés után a
    Gyermekkel. :)))
    Hozzávalók a pácolt tarjához:
    -1,5 kg sertéstarjához (amit egyben vettem meg és amibõl 4 vastag szeletet vágtam)
    -4 evõkanál  jó fajta mustár
    -1 csomag rózsabors
    -1 csomag zöldbors
    -4 nagy gerezd fokhagyma (átnyomva)
    -olaj...ezekbõl kencét keverek a húsra
    -1+4 nagyobb fej vöröshagyma
    -só
    -frissen darált bors 
    -3-4 dl húsleves
    -6-8 gerezd fokhagyma (héjával együtt fog sülni, csak gerezdekre lett szedve)

    A zöldséges bulgurhoz:
    -0,5 kg bulgurhoz
    -kevés olaj
    -1 köteg (összevágva 1 csészényi) újhagyma 
    -2 nagyobb szál sárgarépa (ua.)
    -2 db bébi cukkini (ua.)
    -1 nagyobb pritamin paprika (ua.)
    -25 dkg friss bébi spenót
    -4 nagyobb gerezd fokhagyma
    -2,5 dl tejszín (rendes, igazi, NEM fõzõ :) 

    Gyönyörû, friss tarját sikerült beszereznem, amit
    olyan 3 ujjnyi vastag szeletekre vágtam, ezeket
    lemostam, leszárítottam, mindkét oldalukon sóztam,
    borsoztam és a mustáros, fûszeres kencével alaposan
    -mindkét oldalán- bekentem.
    Egy fej vöröshagymát a tepsi aljára vágtam szálasra,
    erre kerültek a szeletek, a másik négyet vastag
    szeletekre vágtam és a húsokra helyeztem-megsülve
    rajongok érte...és hát én sem vagyok utolsó a történetben. ;)
    Sütés elõtt a húsok alá öntöm a húslevest, amiben
    majd párolódni, puhulni fog és köré szórom a
    fokhagyma gerezdeket is.
    Ez az a pont, ahol egyenesen rakhatjuk is a sütõbe
    a szépségeket, vagy...legalább 1 napig hagyjuk
    pácolódni az egészet (hideg helyen) és ha ezután tesszük
    csak sülni õket, sokkal porhanyósabb, ízesebb húst
    fogunk végeredményképpen kapni.
    Elõmelegített sütõ, 160 fok...elõször alsó-felsõ sütés,
    alufóliával alaposan lefedve, majd amikor vaj puha
    lett a tarja (4 óra elteltével...nem elírás), légkeverésre
    kapcsolok, 180 fokra veszem a hõmérsékletet és fólia
    nélkül megpirítom az egészet (az már csak fél óra).
    ----------------------------------------------------------------------
    A köretrõl és az elkészítésérõl pedig ITT olvashattok! ;) 
    A vacsorához való zöldséges bulgur a Kiskamaszunk ötlete volt
    ...jó ízlése van a Gyereknek! :)))


    Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2017/12/paco...

    sponsored links

    Keres?s