Pácolt sertéslapocka füstölt sajttal
sponsored links
8 tenyérnyi szelet lapocka
2 dl étolaj
2 ek. flekken fûszersó
2 gerezd fokhagyma
1 tk. apróra vagdalt kakukkfû
10 dkg füstölt Trappista
Elkészítés:
A mûvelet nálam elõzõ este kezdõdött, amikor a hússzeletek széleit bevagdaltam, és enyhén kiklopfoltam õket. Egy üvegtálban összekevertem az olajat, az apróra vagdalt kakukkfüvet, a fûszerkeveréket és a zúzott fokhagymát. Gyenként beleforgattam a hússzeleteket, majd tálra tettem õket. Az utolsó szelet maradt az üvegedényben, és szépen
ráhalmoztam a társait. Fóliával letakartam, és betettem a hûtõbe. Másnap úgy tíz körül elõvettem, kicsit átforgattam, és a sütõ nagy tepsijébe belerendeztem a szeleteket. A tál alján maradt pácot rákanalaztam, és betolam köepes lángon a sütõbe. Kb. egy bõ órát töltötek ott, közben egyszer átforgattam õket. Lereszeltem a füstölt sajtot, és elosztottam a lapockaszeletek tetején. Még öt perc kellett nekik, míg a sajt szépen rájuk olvadt, és már lehetett is tálra szedni. Mi most petrezselymes újkrumplival és uborkasalátával ettük.
Nagyon szép lapockát sikerül a kedvenc húsboltomban venni. Drága hentesem újra fente a kését, és egyforma vastag szép szeletekre fel is vagdalta nekem. Elõször rántani akartam, de tegnap déélután jött az ihlet, hogy valami újat készítsek belõle. S hogy honnan volt friss kakukkfüvem? Természetesen az erkélyládámból :-D