Pácolt retek
sponsored links
Mint a torma és a zsenge zöldhagyma, a friss ropogós hónapos retek is
hozzátartozik az ünnepi asztalhoz.
Természetesen nyersen a legjobb,
de fokozhatjuk az iránta való igényt, ha fûszeres illatos ecetben pácoljuk.
Az ecet tavalyi saját erjesztésû mézes bodzavirágecet.
A fûszereket hozzá válogattam.
Pácolt retek
Hozzávalók
zsenge retek (15-20 db apró)
újhagyma (1-2 szál)
lilahagyma (3 kicsi fej)
babérlevél (1)
egész bors (10-15)
ánizskapormag (10-15)
koriandermag (10-15)
friss tárkonylevél
gyümölcsecet pl. almaecet
víz
méz
tálalás elõtt
jó minõségû só
- Mindent megtisztítottam és feldaraboltam.
A retek akár egészben vagy félbevágva is maradhat.
- Felváltva üvegbe pakoltam a fûszerekkel együtt.
- Felváltva üvegbe pakoltam a fûszerekkel együtt.
A fûszereket ízlésünknek megfelelõen cserélgethetjük.
Mehet bele pl. szelet nyers torma.
- Félig felöntöttem az üveget az illatos ecettel (rá a zöldekre), majd kiegészítettem vízzel.
Minden ízlésünkhöz igazítsunk, a savanyúságát is.
- Sót csak fogyasztás elõtt teszek rá.
- Félig felöntöttem az üveget az illatos ecettel (rá a zöldekre), majd kiegészítettem vízzel.
Minden ízlésünkhöz igazítsunk, a savanyúságát is.
- Sót csak fogyasztás elõtt teszek rá.
...Nemes babér (Laurus nobilis) a kertben... |
...az említett, erjesztett bodzavirágecet... Fogyasztás elõtt, érdemes elkészíteni pár órával, vagy akár 1-2 nappal. |